Mysteriestrikk – del 3

Er du ferdig med del 2 av Mysteriestrikken vår? Med både pinse og 17. mai så har det kanskje blitt liten tid til strikketøy? Her kommer uansett del 3, og nå skal du få bruke kontrastfargen du har valgt!

Del 3:

Legg opp 75 m på p 4 i bunnfarge.

Strikk glattstrikk 36 p, før du strikker mønster etter diagrammet.

Bruk ett nøste i bunnfargen på hver side av mønsteret og tvinn garnet ved fargeskifte for å unngå hull.

Etter endt mønster strikkes 36 p glattstrikk i bunnfarge til i alt 105 p.

Bytt til pinne 3,5, strikk 10 p rettstrikk, og fell av.

Skjermbilde7

Neste del i mysteriet legges ut fredag 27. mai kl 18!

Her finner du de foregående innleggene i Mysteriestrikken:
Informasjon om garn og pinner
Del 1
Del 2

Og ikke glem å ta bilder underveis! Bruk #NSFmysterie2016 på Instagram eller legg ut bilde i en kommentar under aktuelt innlegg på vår Facebook-side og du er med i trekning av en premie når mysteriet er ferdig.

Written By
More from Geir Arnesen
Innkalling til årsmøte 2018
Årsmøte i Norsk strikkeforbund vil bli avholdt lørdag 10. mars 2018, kl....
Read More
Join the Conversation

8 Comments

  1. says:

    Snart ferdig med del 2!? 1 omg og felling igjen. Måten å strikke mønsterstrikking på i del 3, er det det som kalles intarsia? Aldri gjort dette før og må nok lese litt først… Noen tips?

  2. Lurer litt på mønsterstrikket. Kanskje et dumt spørsmål, men kan jeg strikke mønster frem og tilbake i del 3, eller må jeg strikke med forskjellige tråder? Brukes da en tråd for hvert sted mønsteret endres, altså 9 små nøster ? Jeg forsøkte å se litt på YouTube etter intarsia, men forsto ikke helt hvordan dette skal gjøres.
    Hilsen Astri

    1. says:

      Her kan du egentlig velge litt – enten et lite nøste for hver “del” av mønsteret, eller at du bruker 2 nøster i bunnfargen og 1 i mønsterfargen. Da blander du teknikkene og fører tråden på baksiden på deler av mønsteret. Jeg valgte å gjøre det på den første måten, men det blir mange tråder å feste da!

Leave a comment
Leave a comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.